Resa till Sydkorea

Resa till Sydkorea

Från Sverige till Sydkorea är det en bit, det går inte att undkomma det faktum. Men resan behöver inte för den sakens skull vara så långdragen. De flesta som vill bege sig till Sydkorea tar givetvis flyget och då kan de med en anslutning vara där på ca 15 timmar, för vissa rutter tar det genomsnittligen runt 11 timmar om anslutningstiden är kort. Visst kan du trotsa flyget och ta dig till Korea via tåg och båt också och därför utifall att du är den typen av person som helst har mark under fötterna när du reser ska vi behandla tåg- och båtresevägen i en specifik paragraf.

Med flyg till Sydkorea

Den självklara staden dit de allra flesta turister åker med flyg, är huvudstaden Seoul. Från Seoul är det sedan mycket lätt att ta sig fram och runt, tack vare Sydkoreas fenomenala snabbtåg som går i ca 330 km i timmen. Från Seoul tvärs över landet tar det bara 3 timmar; sedan är du i Busan, Deagu eller på andra ställen.

Från Stockholm Arlanda finns det flera flygbolag som flyger till anslutande städer i världen, för att sedan slussa dig vidare till Sydkorea.

  • LOT
  • Aeroflot
  • Air France
  • Finnair m.fl.

Bokar du i god tid behöver biljetterna inte bli speciellt dyra. Många resenärer har hittar tur/returbiljetter på knappt över 4000 kronor.

Till Sydkorea från andra närliggande länder

Kanske du har bokat en hel Asienresa och undrar hur du bäst tar dig till Sydkorea via andra länder. Ett problem är emellertid att Nordkorea ligger alldeles ovanför och att korsa det landet kan vara en omöjlighet om det inte ligger strikt planering bakom.

Utmana ödet och ta ett tåg från Sverige till Sydkorea – går det?

Det går självklart att ta tåget ända från Sverige till Kina, men sedan tar det onekligen stopp. Nordkorea ligger som ett ilsket mörkt hinder i vägen och sätter käppar i hjulen. Det enda du kan göra är alltså att kombinera tågresa med båtöverfart. Om du exempelvis har vistats i Kina och vill ta dig till Sydkorea, är det alltså inte bara att ta ett tåg tvärs genom Nordkorea och använda landet som genomfartsland. Då gör du enklast i att flyga från exempelvis Peking till Seoul eller ta en färja från en kinesisk hamn.

Med färja till och från Japan och Kina

Från Japan kan du ta en färja över till Sydkorea med 46 färjeöverfarter i veckan att välja mellan. Städerna som förbinder Japan med Sydkorea är Busan och Donghae i Sydkorea och Osaka, Hakata, Tsushima, Sakaiminato och Shimonoseki i Japan. Du har alltså 2 hamnar i Sydkorea och 5 hamnar i Japan som tillåter de båda ländernas gemensamma båttrafik att gå som smort.

Även från Kina går det färjetrafik till Sydkorea och de hamnar som är inblandade är bland annat Incheon i Sydkorea och ett antal hamnar i Kina som till exempel Yingkou, Lianyungang och Dalian. Totalt sett är tio hamnar i Kina beredda att ta dig till några sydkoreanska städer.